Virussanering av trojaner, maskar eller skadlig kod!?

Datorvirus har nu funnits i årtionden och är bland de mest mytomspunna företeelserna i it-säkerhetsvärlden. I otaliga filmer och tv-serier har de framställts som datorvärldens monster, en slags ondsinta varelser som på egen hand kan sprida sig från dator till dator och ställa till problem. Som om de hade en egen vilja.

Verkligheten är, som så ofta, lite mindre dramatisk. Men vad som stämmer är att datorvirus mycket riktigt kan ställa till med rejäl skada dina datorer, servrar och i ditt nätverk.

Hos oss är du alltid välkommen att lämna in dina enheter för att få hjälp att virussanera dom. Vad vi gör är helt enkelt att vi tar bort det virus som du eller ditt antivirusprogram inte har lyckats med. Skillnaden är att vi gör detta manuellt och vet var vi ska leta och hur vi ska göra för att ta bort det som du har fått i din dator. Självklart kan även vi misslyckas ibland när t.ex. nya varianter kommer ut på marknaden, men vi vågar ändå påstå att vi kan återställa din dator i 99% av fallen.

I samråd ser vi efter en virussanering alltid till att din/a enheter alltid är skyddade med rätt produkter. Vi ger dig också information om hur du på bästa sätt kan skydda dina produkter från eventuella intrångsförsök och skadlig kod i fortsättningen – allt för att du ska kunna arbeta med dina verktyg i lugn och ro.


Misstänker du redan nu, eller VET om att du har drabbats av någon form av intrång eller virus i din dator så rekommenderar vi dig att omedelbart stänga av din dator, för att sedan ta kontakt med oss på telefon
08-716 91 55. 


Virussanering
Många undrar självklart ”vem” som skapar och sprider
virus och varför? Betänk då att detta är en miljardindustri
för många människor och syftet är i flera fall att skapa kaos, oro och inte sällan en form av ”kändisskap” för den som har skapat ett virus genom dess ”signatur”.

I grund och botten handlar det naturligtvis framför allt
om att tjäna pengar på ett tråkigt och olagligt vis.